Om silkebåndsbroderi

Båndbroderi har været anvendt til såvel udsmykning som praktiske formål, langt tilbage i historien. I 1800 tallet begyndte man at importere kinesiske silkebånd til Europa.

Broderiets anvendelse strakte sig fra at dekorere og pryde tøj med de fineste blomsterbroderier og rosetter, til at reparere gammelt tøj så det dækkede over hullerne, der hvor tøjet var slidt. Vi kender dog mest silkebåndsbroderierne for dets fine broderiekunst på dameklæder, hatte kraver og meget andet.

Marie Antoinette var rokokostilens vigtigste modeskaber indenfor silkebåndsbroderi. Et resultat af hendes udvikling var at hun rynkede, plisserede og sammensatte teknikkerne, der ofte var broderet i stedet for at sætte blonder på.

I dag bruger vi silkebåndsbroderier til mange former for udsmykning. Det kan blive til helt kunstværker men også en enkelt lille blomst med fine sirlige blade, finder stor anvendelse.

Jeg farver alle mine bånd selv, for derved opnår jeg at de får de mere dybde og ser mere fascinerende ud. Jeg gør brug af bånd i 2mm, 3½mm, 7mm, 13mm og 26 mm bredde. De har hver især deres specielle anvendelse, fx bruger jeg de bredeste bånd til at lave store roser af.

Det er spændende at indfarve silkebånd

Der åbner sig en helt ny verden når du begynder at indfarve silkebåndene selv. Med bare 5-6 forskellige farver, kan du kombinere et utal af andre farver og nuancer.