Dukker

Min interesse for at lave dukker startede da en veninde spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig, at deltage på et dukkekursus som hun gik på.

Som barn havde jeg en far der rejste meget, og hver gang han kom hjem fra et nyt land, fik jeg en ny nationaldukke. Derfor havde jeg faktisk leget meget med dukker som barn, men som voksen fik jeg 3 sønner så det var gået lidt i glemmebogen.

Tilbuddet om at deltage på kurset lød da spændende og jeg tænkte, at jeg da altid kunne forære mine dukker til mine niecer i julegave. Jeg sagde ja og meldte mig ind i Doll Artisane Guild der er en amerikansk skole.

Som årene gik tog jeg de kurser der blev afholdt i Danmark, men måtte senere fortsætte rundt omkring i Europa og USA. 10 år efter mit første kursus, blev jeg i november 1998 DAG Grand Master of Dollmaking, G.M.D.M. i Oneonta, NY, U.S.A.

Mit afsluttende projekt var en fransk dukke, så tæt på originalen som muligt. Det betød at jeg selv skulle laver alt. Jeg skulle støbe dukken, skære, slibe, male, montere, sy paryk, sy tøj, fremstille en hat og tilhørende sko.

Min hobby har som omtalt ført mig meget rundt i verdenen, og udover at have deltaget i et utal af kurser & konkurrencer, så har jeg også haft flere udstillinger.

Min første udstilling var i ”Atalier Decor”. Skulptøren John Nissen og jeg havde arbejdet sammen i ca. 1 år om at udstille en serie af hans moderne kunstnerdukker. Det blev starten til et mangeårigt venskab hvor John lærte mig utrolig meget. Jeg skylder ham stor tak.

Senere har jeg haft udstillinger i Frankrig, Alabama (USA), Ginza i Tokyo (Japan) og senest i den herlige ”Svenske Villa” i Danmark (Bernstorffs Parken).

Som du kan læse mellem linjerne, blev jeg grebet af dette håndværk, der samtidig giver en frihed til at være kreativ. Det har bragt mig verden rundt, men mine dukker blev aldrig foræret væk.

Indre ro

Fotografiet er fra et ophold ved en fangsthytte i Østgrønland hvor jeg nyder den storslåede natur.